Meerkat – Hvad er det?

Meerkat – Hvad er det?

Hvad er det der Meerkat? Flere og flere taler om det, og det er spået den helt store fremtid i social media kredse. Men det er ikke så stort i DK endnu. Jeg giver her et kort indblik i hvad det er, hvem der bruger det og hvad man kan bruge det til – og hvorfor det er så god timing.

First thing first. Meerkat er en app der lader dig live streame ud til et publikum fra dit device. Det går selvfølgelig også den anden vej, så du kan se diverse personer streame content af forskellig slags.
Samtidig har man som bruger mulighed for at like og kommentere mens et stream er live og på den måde kan man interagere med den person der streamer.

Såeh, hvorfor er Meerkat godt?

Forskellige personer har forskellige formål. Som privatperson kan det være sjovt at livestreame fra koncerter (i know, det ville være suuuper dårlig stil), en tur i parken eller lignende – jeg ser det ikke videre brugbart i den sammenhæng, men det skal nok vokse.

Der hvor det virkelig har gennemslagskraft er når en meningsdanner benytter det. Vi mennesker synes, at folk der er dygtige til deres erhverv, er spændende at følge – især når det er gratis. Det kan vi se på videoer der bliver lagt på Facebook, YouTube osv.

Men. Der er et problem.

Video content er klippet, hakket og redigeret i stykker, så afsenderen får lige præcis det output han/hun vil have.

Meerkat vil det anerledes. Der er intet filter, ingen retakes, ingen manipulering. Det er live, det er nu og det kan være, at personen fucker op. Det betyder også, at afsenderen skal være skarp på det content der sendes ud og derfor stiger troværdigheden.

Hvem bruger så Meerkat? Og til hvad?

Mange bruger det. Jeg fortæller jer om et par stykker der bruger Meerkat og hvad de bruger det til – så kan i selv tjekke dem ud og gøre dem kunsten efter. Smid gerne en kommentar hvis du har nogle gode (eller dårlige) eksempler!

Første gang jeg opdagede Meerkat var, vist nok, i et tweet fra Thomas Bigum. Thomas er genial på området ‘online synlighed’. Han er altid først. Altid. Derfor har jeg også fulgt nogle af hans streams hvor han blandt andet har streamet fra en opsamlingssession for kursister, han har lavet rundvisninger på kontoret og Q&A’s. Det betyder gratis viden og et indblik i en verden jeg personligt synes er spændende (både fagligt og personligt). Thomas er samtidig humoristisk og leverer content på måde så det er letfordøjeligt.

En anden person jeg har kigget med over skulderen er DJ’en Morten Breum. Igen – det er personlig interesse. Han streamer primært live DJ sets fra hjemmet, med mulighed for at aflure hans tricks og teknik, han lytter tracks igennem og snakker om dem (meget lærerigt) og laver, ligesom Thomas Bigum, Q&A’s, så man som almindelig streamer kan interagere med ham. Det gør han helt simpelt ved at læse kommentarer og svare på dem løbende.

Morten Breum Meerkat

Jimmy Fallon fra The Tonight Show streamer blandt andet fra forberedelser til sit show og tager publikum behind the scenes.

Der findes også tonsvis af udenlandske stjerner og eksperter der streamer om alt mellem himmel og jord. Jeg har ikke udforsket app’en nok til at give gode eksempler på dem, men fylder måske på dette indlæg hen ad vejen. Kommentér gerne hvis du har nogle gode tips!

Meerkat giver virksomheder, såvel som kendte personer endnu en kanal ud til deres følgere. Denne kanal er blot mere sårbar og ægte end Facebook, Twitter, YouTube mm., fordi det er live. Samtidig kommer Meerkat i 2015 hvor alle snakker om at social media og marketing strategier skal indeholde gennemsigtighed og troværdighed – det er god timing!
Hvis du som virksomhed har noget spændende at livestreame fra, så gør det. Men lad være med at streame en hel dag hvor der ikke sker en skid  – det gider ingen se på.

Det kunne være spændende at lave take-overs fra medarbejdere som man ser flere og flere gøre det på Instagram. Det kunne være sjovt at se det som et konkurrencetool. Hvem finder først medarbejderen der streamer live fra Strøget? Der kommer helt sikkert også til at blive livestreamet breaking news fra TV stationer inden længe (Som jeg efter offentliggørelse af indlægget er blevet gjort opmærksom på allerede er startet. Tjek nederst i indlægget).
Der findes sikkert mange idéer der er bedre – kom med et skud i kommentarfeltet!

Personligt glæder jeg mig til at teste det af på sommerens studenterkørsler med vognturen.dk

Et lille tip: Se streams via dit device og ikke via browseren. Billedet er helt zoomet ind og mærkeligt croppet i browseren.

Lidt Meerkat usernames:
@larsj3 – Mig, mig, mig!
@thomasbigum – Online maestro
@mortenofficial – DJ og producer
@jimmyfallon – TV vært
@mashable – Magasin
@johslangkilde – TV vært
@diplo – DJ og producer

2

Post a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Rammes Helle af en meme storm?

Socialdemokraterne kom med et nyt udspil. "Kommer du til Danmark, skal du arbejde". Jeg vil ikke kommentere på det politiske...

Close