Værktøjer til startups

Værktøjer til startups

Kender du også det når man får en god idé, men ikke liiiige har pengene til at starte virksomheden op? Det kender jeg i dén grad.

I min tid som selvstændig har jeg været med til at starte virksomheder op af forskellige typer. Fælles for dem alle er, at de er startet med ingen, eller meget lille, kapital. Det betyder, at det eneste der har været at investere, har været vores tid. Den tid er delvist brugt på en masse af de gratis værktøjer der ligger tilgængelige på det store magtfulde interwebz.

Nemlig! Gratis.

Gratis værktøjer har gjort en masse muligt for typer som mig, der ikke havde penge til at starte noget op. Det har hjulpet mig rigtig langt hen ad vejen.

Derfor tænkte jeg, at jeg vil samle en masse gode – og gratis – værktøjer i et blogindlæg. Disse tools er indenfor alle mulige forskellige kategorier – fælles for dem er, at de er online, de er gratis og ofte kan man betale for en endnu bedre version (de skal jo også tjene pengene et sted).

Nogle tools har jeg selv brugt, andre har jeg fået anbefalet. Der følger en kort forklarende tekst til hvert link og ellers er det op til dig selv, at udforske det.

Grafik

Canva.com – Online værktøj til at lave grafik (Se bla. billedet på denne post). Der findes en masse templates og layouts der er gratis. Deres layouts er kategoriseret i forhold til størrelserne, som gør det optimalt til Facebook coverbilleder, social media posts mm.
Stocksnap.io – Gratis, royalty free billeder. De kan også bruges i kommercielt sammenhæng. Så er du fri for at få røven på komedia når du ‘låner’ billeder fra andre.
Justinmind.com – Protoyping for dig der skal lave en app eller en webside.

Økonomi

Dinero og Billys Billing – 2 gode økonomisystemer for selvstændige. Jeg vil ikke komme ind på hvilket af dem du skal benytte, men prøv dig frem. Det er sindssygt vigtigt at du har styr på økonomien fra start af og afstemmer med banken. Jeg skriver af erfaring.

Projektstyring/Intranet

Asana – Et værktøj jeg ikke kendte i forvejen, men fik anbefalet af Kristoffer Føns. Det bruges til opgave- og teamstyring.
Podio – Online arbejdsplatform. Jeg har selv brugt (og bruger) den i mange sammenhænge. Der er uendelige muligheder hvis man sætter sig ind i det og især hvis man har lidt kode skills.
Trello – Endnu et projektstyringsværktøj.
Slack – Et værktøj jeg fik anbefalet af en bekendt der skulle være super godt til team kommunikation.

Website/Webshop

WordPress – Genialt CMS system. Jeg bruger WordPress til alle de hjemmesider jeg har arbejdet med gennem tiden. Se blandt andet min lille studenterkørsel hjemmeside – eller bare surf lidt rundt på den side du læser på pt.
WooCommerce – Et plugin til WordPress der laver din hjemmeside til en webshop. Det er blandt andet dette system jeg brugte til at teste markedet for salg af isterninger af med (Et projekt jeg ikke længere er en del af). Uden WooCommerce var det projekt nok aldrig blevet til noget.
Google Analytics – Enhver hjemmeside ejer bør have Google Analytics installeret. Det bruges til at tracke al info om de besøgende. Det er guld værd! Jeg kan blandt andet se, at min læsere i gennemsnit har brugt 4 minutter og 4 sekunder på at læse dette indlæg.

Instagram

Crowdfire – Kopiér Instagram followers. Rigtig godt, hvis du skal have banket en tom instagram konto op. Find nogle brugere der repræsenterer målgruppen og kopiér så deres followers. Så får du opmærksomhed.
Iconosquare – Instragram management tool.

Diverse

Firmafon – Et værktøj der ikke er gratis. Men det er virkelig brugbart! Læs på linket hvordan jeg bruger det.
Toggl.com – En nem måde at registrere tidsforbrug. Essentielt for konsulenter.
Mailchimp – Nyhedsbrevsværktøj med masser af layouts og tracking muligheder.
Pitcherific.com – Hvis du vil forbedre din pitch, er dette værktøjet til det.

 

Listen vil blive fornyet indimellem med nye og glemte værktøjer. Hvis du selv har nogle værktøjer du ikke selv kan undvære, så skriv dem gerne i kommentarfeltet – så tilføjer jeg dem!

 

1

Post a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Meerkat – Hvad er det?

Hvad er det der Meerkat? Flere og flere taler om det, og det er spået den helt store fremtid i...

Close