Er ordet Periscope også poppet frem hos dig á flere omgange? Det er ikke helt nyt, men heller ikke så gammelt at alle kender det.
Periscope er en app der giver dig muligheden for at livestreame ud til et publikum.
Men først.
Hvis du ikke kender Periscope på forhånd, så vil jeg anbefale at du downloader app’en og tjekker den ud, før du læser videre.
Dette blogindlæg består af en lille gennemgang af de vigtigste punkter og praktiske ‘tag og brug’ tips, som giver bedst mening hvis man har prøvet app’en.
Anyways. Nu til det som det hele handler om:
Først og fremmest skal du selvfølgelig have udfyldt din profil. Sørg for at have et link til din hjemmeside/blog/Twitter/LinkedIn eller lignende. Brug eventuelt et bit.ly link, så det er nemt at taste på en anden enhed.
Dernæst skal du overveje det indhold du har tænkt dig at dele med seerne. En god idé kan være at skrive en lille seddel med noter ned, så du undgår at gå i sort og spilde seernes tid. Der er ikke nogen tvivl om at medier bevæger sig med lynets hast idag og det samme gør brugerens interesse – så vær interessant!
Når du så har fundet et emne at snakke om, så skal du have lavet en titel på dit stream. Husk at det er indgangen til dit content og det er her du skal fange brugeren. Gør titlen kort og ‘to the point’. Brug gerne emojis for at skille dig ud fra listen af alle andre streams.
Og, og, og… Når du så har lavet din titel, så skal du huske, at du også gerne vil kunne findes. Du har muligheden for at lave et privat stream, dele streamet på Twitter, bestemme om alle eller kun dem du følger skal kunne kommentere og dele din location. Du skal selvfølgelig dele dit stream på Twitter så dine følgere kan se hvad du har gang i, alle skal kunne kommentere og samtidig skal du huske at slå din location tagging til, så du kan nå ud til et større publikum (Man har mulighed for at opdage nye streams via et kort). Hvis du skal lave noget specifikt til virksomheden internt kan du måske prøve det af med et privat stream.
Nu er du klar! Nu skal du præstere!
De første 2 sekunder af dit stream bliver den thumbnail, som folk ser sammen med din titel i feedet. Det kan måske være en lækker grafik med tekst der fortæller hvad dit stream vil handle om, eller noget andet relevant.
Du kan også sagtens tage dig lidt tid til at sige velkommen til de brugere der tuner ind for at se hvad du har at byde på og småsnakke lidt til (med) dem. Vent gerne 5-10 sekunder med at dele ud af det rigtige content, da seeren lige skal have tid til at finde dit stream og logge ind.
Hvad du vælger at dele af indhold og vise i dit stream, er op til dig. Det er altid en god idé at dele ud af noget, som folk ikke ved i forvejen. Tag dem med behind the scenes. Giv tips og tricks (Måske skulle dette indlæg have været lavet live via Periscope?). Lav tutorials til hvordan du arbejder. Listen er lang og vidt forskellig fra branche til branche.
Husk at svare på de kommentarer der måtte komme ind fra seerne løbende. Det giver liv til streamet og en fin interaktion mellem dig og seeren, så du undgår at sessionen ender som envejskommunikation.
Det er live – wrap up et par gange i løbet af streamet. Fortæl hvad du har snakket om eller vist og henvis til at de kan se videoen igen.
For selvom det er live, så kan man nemlig godt se videoen igen. Det kan man enten på din Periscope bruger i 24 timer efter endt stream, eller på andre medier. For du kan indstille den til at gemme dine streams i din camera roll på telefonen så du kan uploade det på andre medier senere hen (YouTube, Facebook etc).
Nu vender vi skærmen om og tager udgangspunkt i seeren…
Hvis du ikke skal miste alt for meget af de guldkorn du spytter ud, så skal du lige vente 1 sekund med at snakke videre når du skifter mellem bag- og frontkamera. Lyd og billede falder nemlig kortvarigt ud når du går fra at vise dit eget fjæs med frontkameraet til at vise noget med bagkameraet.
Når man så er inde i et stream kan man, for at vise at man er tilfreds med et stream, give hjerter.
Det gør man helt simpelt ved at ‘tappe’ nede i højre hjørne. Den strøm af hjerter man kan se, er hjerter der gives af seerne på streamet. Man kan max sende 500 hjerter pr. stream pr. bruger (Der er dog forlydender om, at man kan ‘tanke nye hjerter op’ ved at forlade streamet og gå ind i det igen – Det er dog ikke noget jeg kan bekræfte). Hvis du derimod laver en privatudsendelse tæller hjerterne ikke med i din samlede vurdering.
Hjerterne gives til brugeren der laver streamet og kan ses under brugerens username. Dette er Periscopes måde at fremhæve brugere der laver godt indhold, så man ikke kun tager udgangspunkt i antallet af followers. Se det som en slags points for at være dygtig – ligesom da man fik stjerner i danskbogen i folkeskolen. Nå, det gjorde du ikke? Tænk over hvorfor…
Man kan også kommentere på streams. Der skal man være opmærksom på, at streams med mange brugere ofte kan drukne i kommentarer og man skal derfor være hurtig til at læse dem.
Kommentarerne fylder 2/3 af skærmen når der er mange af dem, så lad være med at have noget super vigtigt content på de nederste 2/3. Man kan godt se at det er dig der sidder der når du fylder hele skærmen, men hvis du viser en lille knappenål, så er det skidt hvis den ikke kan ses bag ved kommentarerne. Se selv billedet nedenfor (Motivet er… Ehm – der blev joket med om manden i stolen var død).
Når du så (forhåbentlig) har rigtig mange seere, så opstår et nyt ‘problem’.
Ved et ukendt antal seere kan du opleve at Periscope omtaler dit stream som ‘too full’. Det resulterer i at kun de seere der joinede dit stream først, kan få lov til at kommentere. Det betyder selvfølgelig at man slipper for aaalt for mange kommentarer, men downside er, at man kan gå glip af nogle rigtig gode spørgsmål.
Såeh.
Det var det jeg havde at bidrage med i denne omgang. Jeg vil selvfølgelig anbefale at du går ind og følger mig på Twitter og/eller Periscope. Du kan fange mig på @LarsJ3 begge steder!
Alternativt kan du fange mig i kommentarfeltet eller på mail hvis du har nogle spørgsmål eller andet spændende.
Det er ingen hemmelighed, at events på Facebook har fået et ordentligt los i røven på det seneste. De er...