Bruger du video på Facebook og YouTube? Så tag et kig her!

Bruger du video på Facebook og YouTube? Så tag et kig her!

I forlængelse af et tweet og en LinkedIn post jeg lavede igår, fandt jeg ud af at denne viden ikke er almen. Derfor satte jeg mig for at skrive et kort blogindlæg om emnet her til morgen.

 

 

Så: Hvis du benytter video på din Facebookside og YouTube kanal, så er det måske værd at blive hængende.

Jeg giver dig, helt utraditionelt, pointen lige med det samme: Lad være med at sammenligne views på Facebook med views på YouTube!

Jeg skal fortælle dig hvorfor…. og jeg skal fortælle dig hvordan du kan løse det.

Her følger forklaringen med case fra min egen virksomhed der laver studenterkørsel.

Facebook snyder dig og alle andre

For ikke så forfærdeligt længe siden satte Facebook alle sejl ind for at blive den førende videotjeneste. Det så man i første omgang ved at de introducerede funktionen der offentligt viste antallet af views på en video. Derudover bliver der konstant tilføjet funktioner som at man på mobil automatisk ryger videre til en ny video når man har set en video færdig, der er autoplays i news feedet og meget andet.

Derfor: Video er meeeget mere i fokus på Facebook end nogensinde før.

… og det er jo egentlig meget fint. Video er spændende og en super god måde at kommunikere sit budskab ud på.

Men nye funktioner er sjældent udelukkende positive. For Facebook manipulerer en smule med os.

Ser du.

Hvis vi tager udgangspunkt i en case:

Hos Vognturen.dk laver vi hvert år en video med det materiale vi filmer på studentervognene. (Klik her hvis det lyder spændende).

Vi uploader samme video til Facebook som til YouTube. I år blev den 1 minut og 32 sekunder lang. Men her stopper sammenligningen mellem platformene så også.

Som marketing mand/kvinde vil man jo gerne måle sin indsats. Derfor er det selvfølgelig oplagt at kigge på antallet af views på ens video. I skrivende stund har vi 36.396 views på Facebook. På YouTube har vi skrabet sølle 844 views sammen.

Men de tal kan slet ikke sammenlignes. Et view tælles nemlig ikke på samme måde på de to platforme.

1  2

Hvornår tæller YouTube et view/en visning?

YouTube er ikke så glade for at fortælle hvordan de måler deres tal grundet frygt for spekulationer i views. Men lidt kan man dog godt sige om det:

Ved en video som casen her (og de fleste længere videoer) tælles et view efter 30-ish sekunder. Det vil sige, at når en video er blevet set i ca. 30 sekunder så kan man forvente at et view er talt. Tallet svinger dog alt efter type af video, genre, længde osv. da tallet på en eller anden vis er relativt i forhold til den enkelte video. Nettets forlydender går dog på at ca. 30 sekunder er den mest ‘normale’ tæller.

Så: 30 sekunder. Så lang tid skal man se en video på YouTube for at det tæller som et view. Når man ser en video på YouTube så har man som bruger ofte taget et aktivt valg om at se indholdet – og derfor kan man argumentere for at man nok også ser 30 sekunder eller mere da interesse må være der fra brugeren
Og du har jo ikke rigtigt set en video hvis du har set mindre end 30 sekunder.

Så er det på plads. Videre til Facebook.

Hvornår tæller Facebook et view/en visning?

Det er her det bliver lidt spændende. For som du nok husker (og som er den primære grund til at du er nået hertil i teksten), så skrev jeg tidligere, at Facebook manipulerer med os.

Når man lancerer en tjeneste, så vil man selvfølgelig gerne have at det ser godt ud. Man vil især gerne have, at det ser godt ud i forhold til konkurrenten. Så Facebook vil selvfølgelig gerne have, at deres tal ser pænere ud end de tal man ser på YouTube.

Derfor har Facebook valgt at sætte deres tæller til at tælle +1 når en video har rundet 3 sekunder.

3 sekunder!

Det er alligevel lidt af en forskel. Men det er faktisk endnu værre.

En rigtig stor del af de brugere der er på Facebook har automatisk slået funktionen ‘autoplay’ til i deres newsfeed (Se her hvordan du slår det fra). Det betyder, at de videoer man scroller forbi bliver afspillet automatisk i lydløs tilstand. Man skal selvfølgelig blive i vinduet i 3 sekunder, men…

… Forestil dig lige hvor mange views der er blevet talt på den konto?

Man har jo ikke set en video bare fordi man har set 3 sekunder i lydløs tilstand.

Men hvad kan man så gøre?

Så må vi flytte sammenligningsgrundlaget.

Lad os kigge efter 30 sekunder. Det er nemlig nemt. Du har allerede antallet af views på YouTube. Nu skal du bare ind i dine video insights på Facebook.

Der har Facebook nemlig gemt din 30 sekunders indikator.

3

… og se lige den forskel. Vores antal et views gik fra 36.396 flotte views til 8.694 views. Det er stadigvæk bedre end de 844 views på YouTube, men det kommer så af at stort set al vores markedsføring ligger på Facebook (Deraf dominansen af den blå bjælke i ovenstående billede).

På den måde kan man i højere grad sammenligne views fra platform til platform. Grundlaget er i hvert fald mere sammenligneligt.

… og så lige en lille sidenote.

Kig på den gennemsnitlige visningstid. På Facebook er det i casens tilfælde 27 sekunder (billedet ovenover). På Youtube er den 1 minut og 6 sekunder (billedet nedenunder). Det bekræfter i dette tilfælde argumentet om at YouTube er en platform hvor brugeren i høj grad selv aktivt vælger at se indholdet, mens Facebook kan være præget af autoplays blandt andet.

Dermed ikke sagt, at den ene platform er bedre end den anden, for de har hver deres styrker og svagheder. Men det må jeg gemme til et andet blogindlæg.

Skærmbillede 2016-01-08 kl. 12.42.12

1

Post a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Jeg søger job

Det der sker er, at jeg søger job. Jeg har afleveret mit speciale og vil i løbet af januar/februar forsvare...

Close