Facebook, Generelt, Sociale Medier

3 Facebook-indstillinger du bør fixe

Facebook skruer og hamrer løs i maskinrummet konstant. Det betyder også, at der indimellem de små tweaks, tilføjes nye funktioner. Det er ikke altid til at følge med i hvad der sker derude, men nogle indstillinger bør man have styr på. Jeg fortæller dig her, hvilke funktioner du som minimum bør tjekke ud – og tage stilling til.

Det handler om sikkerhed og hvad der skal ske med din digitale identitet når du engang ikke er her mere. Og husk: Det er funktioner du skal tage stilling til én (1!) gang. Gør det derfor nu – så er det overstået.

Note: Jeg har indstillet min Facebook til at være på engelsk. Derfor vil alle henvisninger være på engelsk.

Opgradér sikkerheden

Med two-factor authentication kan du sikre, at alle og enhver ikke kan logge ind på din konto, hvis de skulle få fat i dit kodeord. Når funktionen er slået til, kan du eksempelvis få tilsendt en kode til din telefon. Enten på SMS, eller via Facebook app’en (Code generator). Så skal man altså være i besiddelse af ikke bare din kode, men også din telefon (og samtidigt evt. kode til telefonen) for at kunne logge ind på Facebook.

Det er et must og virkelig vigtigt at have slået til. Du kan lige så godt gøre det med det samme!

Find funktionen her: Settings > Security and Login > Use two-factor authentication.

Få adgang til din profil, hvis skaden er sket

Du har mulighed for at vælge tre til fem Facebookvenner som du stoler på. Disse tre venner kan så hjælpe dig med at få adgang til din Facebookkonto, såfremt du skulle blive lukket ude af den.

Eksempel: Du er blevet hacket og hackeren har overtaget din konto og skiftet kodeord. Du kan nu ikke få adgang til din konto. Hvis det sker, skal du igennem Facebooks værktøj anmelde, at du ikke har adgang til din konto længere. Hvis du har sat trusted contacts op, vil du få vist en URL, som kun dig og dine venner kan tilgå. De tre personer du har valgt, vil hver især få vist en unik kode, som de skal sende til dig. Den kan du bruge til at åbne din konto igen.

Det betyder, at du skal bruge alle tre koder for at få adgang til din konto. Så dine venner kan ikke få adgang til din konto, men blot hjælpe dig med at få adgang.

Find funktionen her: Settings > Security and Login > Choose 3 to 5 friends to contact if you get locked out.

Eftermælekontakt – den svære, men vigtige beslutning

Hvad skal der ske med din Facebookprofil når du dør? Det er et spørgsmål som de fleste kan blive lidt ængstelige ved at skulle tage stilling til. Men det er en vigtig beslutning, som vi alle bør tage. For at gøre det lettere for os selv og for pårørende.

Der er tre funktioner gemt her: En eftermælekontakt, Sletning af konto og Deaktivering af konto.

Du kan selv tage stilling til hvorvidt din konto skal slettes når du dør, eller om den skal omdannes til en mindeside. Hvis din profil skal omdannes til en mindeside, kan det være et sted hvor venner og familie kan dele minder. Det indhold der ligger på din Facebookprofil vil blive liggende.

Hvis du vælger at udpege en eftermælekontakt (en person der kan varetage din profil når den er blevet omdannet til mindeside), vil personen kunne:

  • Skrive en sidste statusopdatering og fastgøre den til toppen.
  • Besvare venneranmodninger. Kan eksempelvis være familiemedlemmer og venner der ikke var på Facebook før.
  • Ændre profil- og coverbillede.

Eftermælekontaktet kan ikke:

  • Logge ind på din konto
  • Ændre på tidligere indhold
  • Læse dine beskeder
  • Slette venner

Find funktionerne her: Settings > General > Manage account.

 

God fornøjelse med funktionerne. Når det er klaret, har du taget et par vigtige beslutninger. Tillykke!

You Might Also Like

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.